Všichni nadšenci do designu mohou až do neděle 17. května zajít na druhý ročník Prague Design Week. Jediná jarní česká přehlídka představuje díla 74 návrhářů, mezi kterými nechybí tvůrci užitého umění, šperkaři, módní návrháři i ateliéry škol. Prague Design Week se koná v Kafkově domě u Staroměstského náměstí. Do soboty je otevřeno od 10 do 21 hodin, v neděli od 10 do 19 hodin. Některé vystavené kousky si můžete také koupit.

Více informací a program hledejte na stránkách www.PragueDesignWeek.cz.

Doprovodný program akce přináší také přednášky. V pátek navštivte povídání Sáry Bergmannové, která se zabývá recyklací nevyužitých materiálů, které zpracovává jako zápisníky nebo balicí papíry, po ní vystoupí Jiří Ďuriš zabývající se výrobou optimisticky pestrobarevných rakví.

V sobotu bude zajímavá přednáška o navrhování ekologických světel pro letošní Expo i představení Ateliéru Paletky, který se zabývá výrobou nábytku na míru z přepravních palet. Poslední den Prague Design Weeku mj. patří představení nejmodernější technologii a spojení 3D tisku a 3D skenování.

Celodenní vstupné na akci je 100 Kč, zlevněné za polovinu. Aktuální informace najdete také na www.facebook.com/PragueDesignWeek.