Prezidentská souprava vyjede 28. června 2018 v 10 hodin z pražského Masarykova nádraží a po návratu bude od 28. srpna do 2. září vystavena v areálu historického depa a dílen na Masarykově nádraží v prostorách plánovaného Muzea železnice a elektrotechniky Národního technického muzea.

Salonní vozy

Interiér z australské třešně, doplňky z pařené hrušky, lustr s 86 žárovkami, luxusní křišťál či porcelán. Tak vypadá salonní vůz s označením Aza 80 vyrobený v roce 1930 pro prezidenta T. G. Masaryka k jeho osmdesátým narozeninám, který bude zapřažen do prezidentského vlaku.

Druhým unikátním železničním salonním vozem v soupravě je vagon Aza 86 vyrobený v roce 1909 pro rodinu Františka Ferdinanda d’Este v Ringhofferových závodech v Praze na Smíchově.

Třetím je pak salonní vůz Salon 001, který byl využíván více prezidenty od svého vyrobení v roce 1968.

Ačkoli jsou historické vozy provozuschopné, prezidentským vlakem nebude možné cestovat. Kvůli obavám o zachování interiérů také budou moci návštěvníci vstoupit pouze do Masarykova vozu a do vagonu rakouského císaře Františka Ferdinanda d'Este se bude pouze nahlížet okny.

Pancéřák

V soupravě bude zařazen také kompletně rekonstruovaný historický vůz řady Ca 4-5086 ze sbírky Národního technického muzea přezdívaný Pancéřák, pocházející z roku 1931 a určený pro osobní rychlíkovou dopravu. V tomto voze bude výstava věnovaná cestování československých prezidentů po železnici.

„Například v květnu 1945 se vracel vozem Aza 80 do Prahy prezident Beneš s chotí, vozem Salon 001 zase cestoval v říjnu 1968 z Bratislavy do Prahy na oslavy 50. výročí založení republiky a ustavení federace prezident Ludvík Svoboda,“ uvedl generální ředitel NTM Karel Ksandr.

Lokomotivy

Soupravu potáhne parní lokomotiva přezdívaná „Rosnička“ a vyrobená ve Škodovce v Plzni roku 1956. Na konci vlaku budou řazeny služební a doprovodné vozy, postrk bude zajišťovat lokomotiva řady T478.1010 „Bardotka“ vyrobená libeňským závodem ČKD Praha roku 1967.


Další informace můžete nalézt na webových stránkách Národního technického muzea  a Českých drah.