Tohle kolo kdysi chtěl mít každý, ač stálo zhruba trojnásobek měsíčního platu. Vyrábělo se v Rokycanech, kde v roce 1951 závod Favorit vznikl. Kolo bylo navrženo jako reakce na Závod míru, který se jezdil od roku 1948 a díky kterému byla velká poptávka po silničních kolech.

A tak vznikl Favorit, typický řídítky – berany. V rokycanské továrně vyráběli nejen bicykly pro nejširší veřejnost, ale také speciály silniční, dráhové, kola pro krasojízdu, sálovou cyklistiku nebo kolovou. Ročně tu z pásu sjelo až 200 tisíc kousků, přesto šlo o nedostatkové, podpultové zboží.

Běžná kola i lahůdky

Zlatá éra Favoritů skončila po roce 1989, kdy se k nám začaly vozit levnější varianty ze zahraničí. Až v roce 2011 byla výroba obnovena. Dnes jde o luxusní kolo – opět v řádu několika průměrných měsíčních platů. 

Výstava v Národním technickém muzeu mapuje nejslavnější éru Favoritu. Uvidíte zde na  60 exponátů - jak kola oblíbená, tak i ta nedostatková, či běžné modely. Nechybí ale ani závodní speciály, včetně „krasavců“, s nimiž soutěžili naši reprezentanti - například kolo olympioniků bratří Pospíšilů či dráhové kolo zlatého olympionika z Tokia Jiřího Dalera.

Výstava je součástí projektu NTM ke 100. výročí vzniku československého státu Made in Czechoslovakia – aneb průmysl, který dobyl svět.