Zájemci uvidí 14 nejlepších fotografií prvních ročníků festivalu světla SIGNAL v Praze a CZECH THE LIGHT v českých regionech. Ukáže tak to, na co se mohou lidé v říjnu opět těšit.

Na výstavě jsou k vidění snímky uznávaných českých fotografů, jako jsou Alexander Dobrovodský, Luboš Wišniewski či Michal Ureš. Ti zachytili nejlepší světelné instalace umělců Jakuba Nepraše, Krištofa Kintery, V. K. Nováka, Milana Caise, Ronyho Plesla či The Macula a dalších. „Fotografie, které jsme pro výstavu Signální Praha vybrali, zachycují atmosféru a ty nejlepší světelné instalace prvních ročníků festivalu světla SIGNAL a CZECH THE LIGHT. Chtěli jsme ukázat lidem Prahu, Brno, Kutnou Horu, Olomouc a další města ČR v jiném světle, představit jejich architektonické skvosty, památky i běžná místa jako světelná umělecká díla,“ řekl Martin Pošta, ředitel festivalu světla SIGNAL.

Druhý ročník festivalu světla SIGNAL proběhne v Praze ve dnech 16.–19. října 2014. Poslední zastávkou regionálního festivalu světla CZECH THE LIGHT  je 5. a 6. 9. Český Krumlov. Více www.signalfestival.com.