Galerie 35 je součástí Francouzského institutu a podporuje především výměny mezi francouzskou a českou uměleckou scénou. Střídají se zde výstavy z různých uměleckých oblastí, jako je fotografie, design, video či ilustrace na základě úzké spolupráce s pražskými centry současného umění.

Výstava v Galerii 35

Výstava s názvem "Sibylle Bergemann. Photographien" představuje kompletní dílo uznávané fotografky. Jsou zde příhodně k vidění autorčiny snímky z Paříže a fotografie z cyklu "Mode".

Snímky, na nichž jsou zachyceny otrhané kožené kabáty na hrubém asfaltu, nebo šaty sešité z malých kousků látek vedle kamenného anděla, jsou zároveň obrazy společnosti.

Fotografické začátky

Na začátku sedmdesátých let Sibylle Bergemann poprvé přispívala do předních východoněmeckých periodik, později se její fotografie začaly objevovat v ženském módním časopise. Brzy si tak vytvořila svůj vlastní styl.

Od módy pak přešla k fotografování nejprve své vlastní země, východního Německa, později i ostatního světa. Na svém kontě má například reportáže o New Yorku, Tokiu, Paříži nebo Sao Paulu.

Vidění světa

Právě řada černobílých fotografií, které Sibylle Bergemann pořídila z každodenního života ve své zemi, patří k tomu nejlepšímu z její tvorby. Portréty rodačky z východního Berlína nejsou analytické, ale spíše popisné, ukazují lidi tak, jak vypadají ve skutečném životě. Svými obrázky mezi snem a sociální realitou vytvořila fotografickou historii a některé se staly ikonami.

Svůj přístup k fotografii také vysvětlila několika slovy: „Zajímají mě okraje světa, ne centrum.“