Stejně jako každý rok půjde i letos o oblíbený program pro všechny zamilované lidi, kteří se přijdou na Petřín tradičně políbit u sochy básníka Karla Hynka Máchy.

Návštěvníci se mohou těšit na hudební vystoupení kvarteta Gadrew way, které zahraje nejen klasické skladby, ale také populární hudbu. Dále vystoupí soubor historického tance Alla Danza, který předvede tance s milostnou tématikou. Celou akcí bude provádět kouzelník Grino, jenž bude předvádět magická vystoupení pro děti a zájemce o magii.

Vyfoťte se s Máchou

Po celou dobu akce se bude možné vyfotografovat s výtvarně zpracovanou rekvizitou K. H. Máchy a snímek si hned odnést domů. Na focení bude možné zapůjčit rekvizity v podobě slunečníku, vějířů, kloboučků a podobně. Fotografie budou po skončení akce uveřejněny na facebookových stránkách muzea.

Výroba zamilovaných přáníček a další

Zájemci si v ten den budou moci za drobný poplatek vyrobit i originální zamilovaná přáníčka. Na místě bude k zakoupení také občerstvení a další stánky s drobnými dárky.

Podpořit bude možné sdružení Zajíček na koni, které návštěvníky seznámí se svou činností. Akce se rovněž zúčastní Městská knihovna Praha se svou Knihovnou v krabici.

Mácha a Petřín

A jak vlastně souvisí básník Mácha s vrchem Petřín? Sochu básníka, který se narodil na nedalekém Újezdě, vytvořil sochař Josef Václav Myslbek a architekt Antonín Balšánek v roce 1910. Místem schůzek se ale stala až za minulého režimu, kdy se zde recitovala poezie a scházeli se mladí lidé. Romanticky založenému Máchovi by se každopádně na kvetoucím jarním Petříně líbilo.

 

Podívejte se na webové stránky: www.muzeumprahy.cz