Už několik let zde sídlí letní divadelní přehlídka Studia DVA. Ta letos nabízí rekordních 88 představení. Premiérou je česká komedie 4 sestry s Ivanou Chýlkovou, Janou Strykovou, Berenikou Kohoutovou a Romanem Štabrňákem, která se na Vyšehradě poprvé hraje v pondělí 11. července. A o čem nová letní komedie bude, prozradil autor a zároveň režisér Patrik Hartl. „Ženy mě přitahovaly odmalička. Už v mateřské školce jsem si místo odpoledního spaní chodil tajně povídat s holkama na záchod. Seděli jsme na prkýnkách a probírali život. Svět mých kamarádek mi vždycky připadal bohatší na emocionální události než ten můj. Ohromně mě baví, jak se ženy často v reakci i na poměrně malé impulzy mohutně emocionálně rozvibrují. Připadá mi to komické i dojemné zároveň," popisuje autor svůj vztah k ženám.

Holčičí komedie s Ivanou Chýlkovou

„Chuť napsat ´holčičí´ komedii jsem měl už dávno. A vždycky jsem si představoval, že bude svým způsobem ´crazy´. A punková. Možná to je tím, že jsem vyrůstal se sestrou a mámou, které vždy emocionálně vibrovaly v pozoruhodně výrazných turbulencích. A tak jsem se pokusil napsat místy ztřeštěnou, někdy drze provokativní a taky dojemně citovou komedii o čtyřech ženách na pokraji nervového zhroucení," říká Hartl.

Další tituly z repertoáru

Kromě letošní novinky diváci uvidí také osm hitů z repertoáru divadla, vesměs jde o typické letní komedie, ať už je to vztahová komedie Vše o mužích a Vše o ženách, Kutloch nebo Hovory o štěstí mezi čtyřma očima. Objeví se i velké hvězdy - svou one woman show zde představí Eva Holubová, dvě komedie odehraje Karel Roden s Janou Krausovou.

Zajímavé koncerty

Na Letní scéně nechybí ani hudba, v rámci hudební části programu vystoupí slovenská šansoniérka Szidi Tobias, Dan Bárta za doprovodu Robert Balzar Tria či Lenka Filipová se svými hosty. Hvězdnou sestavu pak doplní ještě Věra Špinarová a Adam Pavlík Band, Petra Janů & Amsterdam či sourozenci Ulrychovi se skupinou JAVORY.

Podívejte se na webové stránky: http://www.praha-vysehrad.cz/2584_Metropolitni-leto-hereckych-osobnosti