Jedinečná kulturní čtvrť hlavního města opět otevírá divadla, galerie, ateliéry, showroomy. Pořádá také komentované prohlídky a setkání s lidmi, kteří na Sedmičce tvoří úžasné věci. Pojďme se podívat, co nabízí tentokrát.

Tajemství genomu v kině

V nejlepším kině na sedmičce - v Biu Oko, které se zaměřuje především na netradiční a artovou produkci, můžete navštívit sérii populárně naučných přednášek pod názvem Věda v plenkách. Pro tento den bude k poslechu vyprávění na téma Tajemství genomu. Že to zní příliš vědecky? Nemusíte se bát, přednášky jsou skvěle koncipované i pro laickou veřejnost. A velkým bonusem je, že můžete vzít s sebou své děti, jsou na akci vítány.

Kurz grafiky na Vzletné

Kulturně-vzdělávací centrum Vzletná zase nabídne zajímavé lekce kurzu grafických technik se slovenskou vycházející hvězdou ilustrace žijící v Praze, Juliánou Chomovou. Vyzkoušíte si s ní hravou techniku tisku z výšky – tzv. monotypii.

Napínavé na této technice je, že nikdy nevíte, jaký bude finální výsledek. Monotypie je od slova monotyp, tedy jeden originální tisk. Spočívá v kresbě přes papír na sklo, které je pokryté tiskařskou barvou. Výsledky mají různé překvapivé otisky v závislosti na nástrojích, které použijete. Nabízí se spousta možností a záleží, jak dalece budete kreativní.

One man show

Neformální kavárna „Obývák“ ve Studiu Alta je místem konání diskuzí a komunitních setkání pro všechny generace. Tentokrát bude hostit skvělou česko-balkánskou one man show Zlatka Teskereho.

V inspirativním představení možná dostanete odpověď na důležité otázky… Je národní identita něco, co dnes opravdu potřebujeme? Musíme se stále v dnešní multikulturní a multietnické společnosti národní identitou vymezovat k jiným národům? Nebo je to už přežitý termín, který pouze mate lidem hlavy?

Po představení bude následovat diskuse „Lepší život?“ O tom, jak emigranti zpětně vnímají odchod z republiky a život mimo svou vlast.