Téměř každou neděli zde probíhá dětský kulturní nebo kreativní program, který návštěvníci mohou spojit také s procházkou v parku nebo návštěvou dětského hřiště.

V neděli 3. prosince se zde představí Divadelní studio Damúza, tedy divadlo studentů a absolventů katedry loutkového a alternativního divadla pražské DAMU, s představením Ovečka betlémská. Jak název napovídá, jde o představení s vánoční náladou, které vypráví příběh jedné ovečky a jejího pastýře - a jednoho zázraku, který zvěstoval anděl.

Loutky, herci, muzika

Pohádka je vhodná pro děti od 4 let (a samozřejmě také jejich dospělé). Jejím autorem a režisérem je Justin Svoboda a kromě loutek v představení uvidíte hned tři herce – Pavla Smolárika, známého i z Divadla Letí nebo kapely Fekete Seretlek, Kristýnu Pangrácovou Frankovou a Annu Bubníkovou. A protože jde o divadelníky hudebně nadané, je pohádka Ovečka betlémská plná muziky.

Vyrobte si vlastní betlém

O týden později se na Starém purkrabství koná výtvarná dílna nazvaná Karton nad zlato. Workshop je vhodný pro děti od 4 let a naučí se na něm vyrábět slavnostní výzdobu - z kartonu si udělají betlém, závěsnou kometu s hvězdami, originální vánoční dekorace do oken, na dveře, ke sváteční tabuli, či na stromeček. Dílnu vede výtvarnice Adéla Marie Jirků.