V letošním roce se mezi nejlepší pětice probojovala řada mladých talentů i známých matadorů ať už módní nebo produktové scény. Návštěvníci uvidí nejzdařilejší produkty, módní návrhy, ilustrace, fotografie i grafický design. Kromě výstavy pětice děl v každé z autorských kategorií bude možnost také pohovořit s jejich tvůrci, kteří během moderovaných diskuzí prozradí proces vzniku i úskalí své profese. „Jedním z cílů festivalu Best of: je otevřít prostředí českého designu široké veřejnosti, dětem i dospělým, umožnit jim osobně potkat své oblíbené autory nebo poznat nové talenty české scény prostřednictvím živého doprovodného programu. Pětice, které se na festivalu představují, postoupily do třetího kola hlasování a jsou tedy naprostou špičkou české scény,“ říká Jana Zielinski z Přípravného výboru Cen.

Doprovodný program

Dospělé návštěvníky potěší, že bude na místě v průběhu celého festivalu také pop up shop, takže si budou na místě moci pořídit současné designové kousky od interiérových doplňků, přes módu a šperk až po grafiky a knihy.

Program pro nejmenší návštěvníky nabídne kreativní dílny a workshopy, kde budou moci zapojit fantazii a tvořivost a odnést si vlastní výrobek. S Viktorií Beldovou proniknou do tajů výroby papírového šperku, se studiem LLEV si zahrají na alchymisty při výrobě originálního mýdla, Petr Nikl nabídne hry s písmeny a s písněmi a Tomáš Rejmon a Huy Pham pro milovníky natahovacích autíček chystají výrobu vlastní hračky.