Festival, který se koná už šestým rokem, zahájí žonglérské číslo nazvané LOOP francouzské umělecké skupiny Cie Stoptoï. V tomto představení dochází za doprovodu bubenického expresivního rytmu k hravým proměnám a překvapivým technickým finesám žonglérské dvojice, která žongluje s tradičními míčky, ale také s plastovými spirálami a dalšími objekty.

Partneři a akrobati

Diváky jistě zaujme i Masse Critique francouzské skupiny Lonely Circus, které propojuje koncertní, cirkusové prvky s uměleckou instalací. Taneční prvky do akrobacie vnáší vizuální a pohybový koncert Acrometria katalánského tria PSiRC, partnerské akrobatické duo Zinzi a Evertjan se zase pohybuje na hraně akrobacie a zkoumání hranic mezilidských vztahů. 

Češi představí své inscenace

Česká novocirkusová scéna se samozřejmě představí také, reprezentuje ji akrobatická site-specific performance Opticon Elišky Brtnické, což je mladá a nadějná performerka, choreografka, dramaturgyně a režisérka. Vystudovala obor nonverbální divadlo na pražské HAMU, absolvovala v prestižní francouzské cirkusové škole CNAC v Châlons-en-Champagne celoroční kurz cirkusové dramaturgie. Působí také jako dramaturgyně mezinárodního festivalu Fun Fatale.

Češi zahrají také představení DÓ v podání Lukase Blahy a Evy Staré, vystoupí rovněž studenti a absolventi cirkusových profesionálních škol v Cirkopolí Cirksession.

Cirkopolis uzavře slavný Berlin Circus Festival, který v prostorách nuselského CIRQUEONu nazkouší jednorázové představení Cirkopolis vol. 6, které bude určeno přímo pro festival a uvidí ho jen pražští diváci.