„Jedná se o zcela mimořádný projekt, který významně přispěje svojí uměleckou hodnotou k oslavám výročí republiky. Cyklus šesti symfonických básní je dílo, které je zvoleno pro tuto příležitost příznačně. Bedřich Smetana složil Mou vlast v době dozvuků českého národního obrození, které bylo později završeno vyhlášením samostatného československého státu,“ uvedla primátorka hl. m. Prahy Adriana Krnáčová.

Choreografii jedinečného díla vytvořili bratři společně, Jiří Bubeníček je současně režisérem a dramaturgem inscenace, Otto Bubeníček se podílel i na návrhu kostýmů. Vystupovat budou umělci z předních evropských baletních domů a z baletu Národního divadla v Praze. Hudební nahrávku Mé vlasti poskytla Česká filharmonie a Staroměstské náměstí nabídne pro inscenaci jedinečnou historickou kulisu. Délka představení je přibližně jednu hodinu a dvacet minut.

Po oba večery začne baletní představení ve 20:15 hodin, místa k sezení je vhodné zaujmout vzhledem k omezenému počtu s dostatečným předstihem. Diváci budou mít k dispozici 400 židlí, ale díky velkoplošným obrazovkám bude dobře vidět prakticky z celého náměstí. Středeční představení navíc bude živě vysílat Česká televize.

Nenechte si ujít jedinečné baletní ztvárnění Mé vlasti.