Tento multižánrový festival představí umělce na pěti větších hudebních scénách, samostatné divadelní scéně a více než 50 místech přímo v pražských ulicích.

Hvězdy české i zahraniční

Na festivalu zazpívají a zahrají české hvězdy jako třeba Aneta Langerová, James Cole (rodným jménem Daniel Ďurech), pražská hip hopová skupina Indy&Wich a jejich host český rapper a graffiti writer LA4, či i indie-popová kapela původem z Třince Lake Malawi. Mezi zahraničními hosty jsou jména, která mají s hraním na ulici velkou zkušenost: čerstvý objev z Irska – multiinstrumentalistka ROE či duo Heymoonshaker.

Vystoupí také Lewis Floyd Henry, londýnská buskerská superstar - jednočlenná kapela, známá celému Camdenu a proslulá na YouTube. Vizáží i projevem reinkarnovaný Jimi Hendrix s nevídanou lehkostí ovládá elektrickou kytaru, foukací harmoniku, looper, zpěv a navrch k tomu i dětskou minisadu bicích.

Nejen hudba, zahraje i LaPutyka

Divadelní program nabídne například představení Antiwords – originální adaptaci Havlovy Audience z dílny Spitfire Company či představení Flow od VerTeDance v režii Jiřího Havelky s živým hudebním doprovodem Beaty Hlavenkové.

Festival odstartuje ve čtvrtek 7. června Slapstick Sonata fenomenálního novocirkusového souboru Cirk La Putyka, který divákům naservíruje strhující podívanou plnou napětí i humoru na pomezí cirkusu a divadla, vzdušnou i pozemní akrobacii, žonglování, tanec a vysoké skoky za živého doprovodu tří hudebníků. Pro Cirk La Putyka to bude také jediné letošní vystoupení v pražských ulicích. Následovat bude již tradiční Průvod za busking.