Pro Pražany, ale i návštěvníky hlavního města je tento festival vítanou akcí. Jak by ne, vždyť jde o největší lidovou taneční událost ve střední Evropě!

Folklor není nudný ani nezáživný

Festival Pražské folklorní dny chce nejen zaujmou a pobavit, ale především dokázat, že folklor není nudný ani nezáživný.  V Praze se poprvé konal v roce 2007 a od té doby se na něm vystřídaly stovky souborů z celého světa. Některé z nich se dokonce účastní opakovaně.

Návštěvníci tak v minulých ročnících mohli obdivovat rozmanitá hudebně-pěvecká vystoupení spolků z Montrealu, Andalusie, Rakouska, Anglie, severských států či Švýcarska.

Z našich vystupujících si velkou pozornost vysloužil moravský lidový soubor Ratiškovská dolina, představující tance a kroje z oblasti kyjovského Dolňácka.

Nejen umění, ale i nezaměnitelné kroje

Pražské folklorní dny jsou určené pro amatérské soubory všech typů – pěvecké a taneční skupiny s živou nebo reprodukovanou hudbou, mažoretky, skupiny v historických vojenských kostýmech, pochodující kapely, karnevalové skupiny a další.

Každoročně návštěvníci můžou obdivovat nejen lidové umění jednotlivých zemí, ale i nezaměnitelné lidové kroje, které svou originalitou často odkazují na staletou historickou tradici. A ne jinak tomu bude i letos.

Průvod ulicemi Starého Města

Všechna vystoupení budete mít možnost vidět na venkovních pódiích v samotném centru historické Prahy. Především na Hradčanském náměstí, Malostranském náměstí či Alšově nábřeží.

Festival pak vyvrcholí tradičním průvodem všech vystupujících souborů, který povede ulicemi Starého Města.