Podobná divadelní setkání se v Městských divadlech pražských konají pravidelně. Jde o cyklus nazvaný Soiréé - jakési večery pro radost a potěšení jak herců, tak diváků.

Herci v netradičních rolích

Na těchto večírcích se umělci Městských divadel pražských divákům představují v poněkud netradičních rolích -  jako zpěváci, muzikanti, tanečníci či recitátoři v komponovaných a mnohdy také improvizovaných pořadech.

Poznáte tak, jací vlastně herci této divadelní scény jsou, sami vám přiblíží své koníčky, prozradí, co je vždy potěší, nebo co je naopak trápí...

V sobotu 22. dubna tak můžete nahlédnout do života osmapadesátiletého Stanislava Lehkého, který je členem souboru Městských divadle pražských už rovných dvacet let.

Kariéra Stanislava Lehkého

Co byste se o něm mohli dozvědět? Tak například, že po základní škole studoval na Střední průmyslové škole jaderné techniky, poté na pražské DAMU, na kterou se ale dostal až napodruhé.

Jeho první angažmá bylo v Kolíně, pak působil sedm let v Pardubicích, kde napoprvé ztvárnil roli McMurphyho v Přeletu nad hnízdem kukačky, za níž získal cenu na Divadle dneška.

Do Prahy ho přetáhl v roce 1991 režisér Petr Kracík, tehdy do Divadla pod Palmovkou. Odtud už jeho cesta vedla do Městských divadel pražských, kde začínal rolí Ragenaua v Cyranovi z Bergeracu. Jeho hlas můžeme také slyšet v nejrůznějších rádiích a také v dabingu.

Písně a dobrá zábava

Na soirée si Stanislav Lehký pozve své herecké kolegy nejen ze souboru Městských divadel pražských, ale i spolužáky z DAMU. Těšit se můžete na spoustu písní a také dobrou zábavu, protože tam, kde je Stanislav Lehký, není nikdy nouze o veselé historky.