Umělkyně z francouzského novocirkusového souboru Cie Basinga přejde po laně nataženém od Právnické fakulty až do Letenských sadů. To vše bez jištění, jen s tyčí, ale zato za doprovodu živé hudby, která je pro vystoupení Tatiany-Mosio Bongongo typická.

Provazochodkyni už pražští diváci znají – na Letní Letné účinkovala již před šesti lety, kdy festival slavil deset let. Tehdy Tatiana vystoupala bez jištění na vrchol cirkusového stanu.

35 metrů nad vodou

Letos bude její vystoupení dechberoucí – trasa měří 350 metrů a vede 35 metrů nad hladinou Vltavy. A její výkon si užijí i ti, kdo se do Prahy 14. srpna nedostanou. Český rozhlas Vltava připravuje živý stream, kde provazochodkyni uvidíte v přímém přenosu s komentářem ze studia.

Letní Letná zahajuje

Bongongo tak s grácií sobě vlastní zahájí 16. ročník festivalu Letní Letná. Poté, co provazochodkyně úspěšně přejde na Letnou, festival bude pokračovat několika dalšími open air představeními jako je Shamaniac v podání Blackout paradox, anebo pouliční představení Cink The Universe dvojice mladých performerů - Zuzany Drábové z Cink Cink Cirk a Jana Jiráka z Feel The Universe Circus Company. Tato venkovní představení jsou zdarma.