Festival Mouvo opět představí průkopníky, světově proslulé tvůrce, talenty a producenty z celého světa, kteří chtějí spolupracovat, setkávat se s dalšími ze svých řad, být inspirováni a inspirovat.

„Snažíme se zaměření Mouva neustále posouvat. Začali jsme jako konference motion designu, ale po letech je náš záběr výrazně širší. Obzvlášť pojetí aktuálního ročníku nabízí řadu témat jak pro designery, animátory a filmaře, tak pro stratégy, brandingové specialisty, ale také herní vývojáře, ilustrátory, kodéry a umělce,“ uvedla producentka festivalu Vlaďka Cimbálníková.

Pátý ročník s bohatým dvoudenním programem odhalí, jak vzniká ta nejlepší zábava a jak se mohou při práci bavit i návštěvníci. Festival se zaměří na zábavní prvek designu, představí neotřelý přístup k videohrám, televizi, hudebním videím, živým vystoupením a interaktivním instalacím. Zkrátka ukáže, jak si užít experiment a tvořit design hrou.

Grafika v pohybu

A co to vlastně znamená motion design? Je to bezesporu nejnovější a nejrychleji se vyvíjející oblast grafického designu. Využívá moderní technologie a média, propojuje především grafický design, animaci a video. Jeho prvky mají ale mnohem širší oborový rozsah.

Slavní hosté

Mezi největší hvězdy festivalu bude patřit úspěšný animátor a herní designer irského původu David OReilly. Ten je známý pro své hry Mountain a Everything. Kromě interaktivních projektů tvoří vlastní krátké animované filmy a má za sebou také spolupráci na celovečerním snímku Her nebo hudebních formátech, mimo jiné pro skupinu U2.

Nahlédnutí do strategického přístupu k předním značkám amerického zábavního průmyslu přinese Kevin Aratari ze společnosti Troika. Tato proslulá kalifornská agentura pomáhá nejúspěšnějším mediálním značkám jako HBO, Hulu, UFC, ESPN nebo CBS jak ve vizuálním řešení, tak především v jejich strategii a práci s propagací a obsahem.

Z prostředí amerického mediálního průmyslu navštíví festival také John Likens. Jako design director má na starosti vizuální identitu hollywoodských trháků i speciální efekty a grafické sekvence ve filmech. Stojí za ním například snímky Robocop, Iron Man 3, Deadpool 2 nebo série Taboo.

Workshopy

I v letošním ročníku nebudou chybět známé workshopy a edukační platforma Mouvo Lab, která zastřešuje exkluzivní dílny se zahraničními lektory.

 

Více informací na www.mouvo.cz