Nakladatelství tímto způsobem připomínají zákazníkům, že e-shopy stále fungují a knihy můžete nadále nakupovat. Samotní autoři tak online vyzývají k podpoře malých, středních podnikatelů a živnostníků, kteří mají své obchody uzavřené a nastalou koronavirovou situací trpí. 

Rozpojené státy

Jako první se na youtube představil se svou prvotinou Martin Řezníček, novinář, autor stovek televizních reportáží a rozhovorů, který pět let působil jako zahraniční zpravodaj České televize v USA. Jeho kniha „Rozpojené státy“ přibližuje barvité příběhy, které dohromady tvoří americkou výjimečnost.

Tato kniha si možná dala takovou nesmělou ambici podívat se na některé historické kořeny toho, proč jsou na tom Spojené státy tak, jak na tom jsou se svou rozděleností. Týká se to okolností vzniku Spojených států, občanské války, následné segregace, vztahu nejen ke zbraním, ale také ke vzdělání, k rasismu a tak dále," sdělil ke své knize Martin Řezníček.

Spisovatelka a malířka žijící ve Francii

Virtuálně už vystoupila například i Lenka Horňáková-Civade, česká spisovatelka, novinářka a malířka, která žije od roku 1998 trvale ve francouzské Provence. Za svůj poslední román Marie a Magdalény, který napsala ve francouzštině, získala dokonce prestižní francouzskou cenu za literaturu. A právě z této poslední knihy Lenka předčítá úryvek.

A kdo další převezme štafetu? Nechte se překvapit na youtube kanálu TV Kosmas.