Projekt, který podpořilo hlavní město Praha, zahrnuje 8 hudebníků Orchestru Berg, 5 tanečníků Spitfire Company, remixér, dirigenta, choreografa, režiséra... Ti všichni se potkají na zrcadlové scéně tvořící mikrokosmos touhy. A svým způsobem i s režisérem Petrem Boháčem, resp. jeho okem, které je promítáno po celou dobu představení na plátno.

Součástí inscenace je dále výstava japonského vizuálního umělce Takaa Kanemachiho, která začíná už v 19:30 hodin.

Mezinárodně ceněný divadelní soubor

Spitfire Company je umělecká skupina zahrnující fyzické, experimentální a taneční divadlo. Mezi charakteristické znaky tvorby patří důraz na fyzické jednání na jevišti, experimentování s novými divadelními prostředky, existenciální rovina postav, snaha o propojování různých žánrů a hledání nových vizuálních podnětů.

Soubor získal i mnoho prestižních cen u nás i v cizině, například The Herald Angel Award udělovanou skotským deníkem The Herald za představení One Step Before the Fall na festivalu Fringe Edinburgh, Total Theatre Award (nominace) udělovanou britským deníkem Total Theatre, Grand Prix Zdarzenia za představení Svět odsouzencův na Mezinárodním festivalu Zdarzenia.

Berg se soustředí na současnou hudbu

Pro inscenaci Constellation se tento unikátní divadelní soubor spojil s orchestrem Berg, což je špičkové mladé těleso, které přináší svěží vítr na českou hudební scénu – uvádí divácky atraktivní a inovátorské projekty, které kladou důraz především na současnou hudbu a hudbu 20. století. Tu kombinuje například s divadlem, filmem, baletem, pantomimou, videoartem, výtvarným uměním apod., vystupuje často mimo tradiční sály.

Kromě Spitfire Compay pracuje orchestr také s baletem Národního divadla (představení Zlatovláska a Ibbur).

Inscenaci Constellations / Before I say yes čeká derniéra, v plánu jsou poslední dvě představení.

 

Podívejte se na webové stránky: www.divadloponec.cz