Název sice odkazuje na Purcellovu operu, případně na Shakespearovu postavu královny víl Titánie ze Snu noci svatojánské, jde ale o abstraktní příběh, zároveň bezčasý a ryze současný.

Z autentických materiálů a osobních zkušeností tvůrčího týmu je sestavena nová inscenace souboru, který se proslavil u nás i v zahraničí. Zkoumá, jak funguje láska na dálku. Inspirací byl mimo jiné příběh zakladatele souboru, choreografa Václava Kuneše, jehož dcera žije se svou matkou v Japonsku…

Tanečníci spoluautory scénáře

Tuto zkušenost s odloučením se Kuneš snažil přenést i na ostatní členy týmu. Ti od něj dostali úkol: přinést text či téma, jak vnímají bezmeznou lásku. A tak jsou i tanečníci součástí autorského týmu.

Jejich pohybové vyjádření tématu lásky a odloučení doprovází živá hudba kapely Zabelov Group (Jan Šikl, Roman Zabelov), která využívá trumpetu, akordeon a bicí.

Pět tanečníků

Na scéně se představí celkem pět tanečníků: Zuzana Herényiová, Adam Sojka, Sabine Groenendijk, Šárka Bočková a Alexandr Volný. Ti všichni v anonymních, jednolitých kostýmech tančí příběh lásky a touhy, která nezná vzdálenost.

Představení vzniklo v koprodukční spolupráci 420PEOPLE a Experimentálního prostoru NoD, za finanční podpory Magistrátu hlavního města Prahy.