Folklor, to je naše kulturní dědictví, a právě jeho rozmanitost a krásu chce festival představit. Letos se ho zúčastní na 60 tanečních souborů z 20 zemí Evropy a Asie, Pražanům zatančí 1500 folklorních tanečníků.

Vyvrcholením festivalu je vždy průvod všech účastníků, který nebude chybět ani letos - vyráží v sobotu v 10:00 hodin ze Staroměstského náměstí.

Tance z celého světa

Nabídka je opravdu pestrá. Největším lákadlem festivalu je tanec. A že bude na co se dívat. Z Rakouska přijedou mistři tradičního skočného tance pantomimického rázu Schuhplattler, který je provázený potleskem dlaní o chodidla a stehna, výskoky a podupy.

Do Prahy dorazí i soubor z Lotyšska, jejichž lidové tance vychází z tradičního zemědělského života. Ansámbl ze Spanělska El Madrono zatančí lidové tance s hudebním doprovodem s využitím různých předmětů, jako jsou tyče, meče, dýmky či kapesníky.

Pražské akce se zúčastní také dva soubory ze sousedního Portugalska. Z největší dálky pak přijedou umělci z Číny a Taiwanu. Ti nejen zatančí, ale diváky seznámí i se základy kaligrafie.

Krom tance také zvonce

Nejen tancem upoutá festival návštěvníky. Zaposlouchat se můžete rovněž do estonských, finských a německých lidových písní.

Se švýcarskými skupinami  S'naillons de Torgon a Trychlergruppa Grindelwald do naší metropole přijedou také slavní hráči na alpský roh. A po roce v Praze znovu zazní kravské zvonce.