Děti dětem, to je motto festivalu, který se letos dočkal už sedmého ročníku. Malí i velcí návštěvníci se můžou těšit na děti hrající divadlo, na různé zábavné soutěže, na závody pro dědečky a babičky a také na různé výtvarné dílny.

Od mateřinek po seniory

Festival, jehož partnerem je hlavní město Praha, je veden v duchu pouličních divadel, celá atmosféra je tvořena i doprovodným programem jako jakási „divadelní pouť“, ke které směřuje i výtvarné pojetí Báry Hubené.

Účinkujícími pak jsou děti z celé republiky: nejmladší jsou z mateřských školek, potkají se tu zdravé i handicapované děti, přijedou malí umělci z dětských domovů, i národnostní menšiny tu budou mít své malé zástupce.

Zvláštními hosty programu jsou naopak soubory seniorů, které též zpívají a hrají divadlo pro děti. Ratolesti si tak ověří, že se babička s dědečkem i ve vysokém věku dokážou radovat, bavit se a tvořit.

Klauni, soutěže a Okénko pro odvážné

Návštěvníky potěší klauni, vědma, komisař Vrťapka, mimové, žongléři, chůdaři, kejklíři. Soutěžit a hrát si můžou děti i rodiče. V Okénku pro odvážné, na pódiu do mikrofonu, může kdokoliv předvést, co umí. Všichni budou odměněni pěknými cenami.

Výtvarné dílny pro všechny

Ani letos nebudou chybět oblíbené výtvarné dílny. Hitem určitě bude Akademie malého architekta, projekt mladých architektů pro děti. Děti si můžou rovněž vyzkoušet keramickou dílnu, navlékání korálků, aranžování květin anebo třeba výrobu „placek“ pomocí různých výtvarných technik.

 

Podívejte se na webové stránky: www.poupeni.cz