Ve svém díle zachytil novinář Ondřej Kundra, spolupracovník časopisu Respekt, strhující příběh známé mecenášky a sběratelky umění, mezi jejíž okruh přátel a známých patřily mj. osobnosti jako František Kupka, Jiří Voskovec, Ferdinand Peroutka nebo Bohumil Hrabal. Kundrova kniha Meda Mládková – Můj úžasný život popisuje místa, která paní Meda procestovala a hlavně setkání s lidmi, kteří její život ovlivnili.

Číst bude Daniela Kolářová

Vybrané kapitoly Kundrova titulu načetla další úžasná žena - herečka Daniela Kolářová pro pořad Osudy na ČRo Vltava. A 23. října je představí spolu s autorem živě. Akce se koná u příležitosti letošních oslav 100. narozenin paní Medy, které Museum Kampa slaví jako Století Medy Mládkové.

Samet v Museu

A oslavy budou pokračovat až do konce roku. Npříklad listopadová akce s názvem Samet představí 17. listopadu hned několik projektů: připomenut bude příběh vzniku Musea Kampa, který se nese ve znamení neústupnosti Medy Mládkové v období politických tahanic 90. let. Známá židle Magdaleny Jetelové se v den výročí revoluce zabalí do přehozu z kousků sametu, na kterém od dubna pracuje jak Museum, tak veřejnost, vzpomínat se bude i na osobnost Bohumila Hrabala. Skrze objektiv agentů StB pak budou představeny životy perzekuovaných umělců.

Prosincová hra

V sobotu 14. prosince se pak bude konat komponovaný večer na téma života paní Medy. V jeho rámci na různých místech musea návštěvníci formou hry uvidí jednotlivá desetiletí se svou atmosférou, čekat na ně budou i různé činnosti, které je zapojí do minulosti.