Festival se koná na pražském Výstavišti od pondělí 16. do čtvrtka 19. července, vstup je na něj zdarma. Na letošním jubilejním ročníku vystoupí divadelníci z Portugalska, Španělska, Itálie, Německa, Anglie, Polska či Ruska a také zástupci domácích performerů.

„Do letní metropole přivezeme to nejlepší, co nás na mezinárodních přehlídkách a festivalech v Čechách poslední dobou oslovilo. Těšit se můžete na nové tváře, ale i jména, která se už v minulých letech na festivalu objevila. Letošním jubilejním desátým ročníkem chceme vzdát hold pouličnímu umění,“ láká diváky Michaela Holbíková, organizátorka festivalu. 

Zelený mužík se vrací

A kdo že letos vystoupí? Portugalsko zastoupí Enano, který se svými představeními projel už více než 40 zemí světa. Po roce se do naší metropole vrátí i Španěl Adrian Schvarzstein, jenž loni coby Zelený mužík ovládl centrum Prahy. Z Německa dorazí Cabinet Fatalia, který na Výstavišti  zaparkuje svůj kouzelný vehikl nevšedních kuriozit, a také berlínský klaun a žonglér DJuggledy. Z Anglie pak přijede Ben Zuddhist se psem, mývalem a létajícím oslem.

Představí se samozřejmě také Češi. Bratry v tricku, kteří vyrazí na myslivecký hon, doplní kultovní Teatr Novogo Fronta anebo Cink Cink Cirk či V.O.S.A. Theatre, který Českou republiku zastupoval na Expu 2010 v Šanghaji a v roce 2016 v turecké Antalyi.

Doprovodný program

Festival se věnuje také dětem – krom dětských představení nabízí dílny, kde se ratolesti naučí chodit na chůdách anebo si vyrobí loutky a zahrají s nimi pohádku.

K příležitosti jubilejního 10. ročníku připravili organizátoři festivalu i mimořádný workshop MIGRAR pod vedením členů legendárního divadelního spolku Kamchàtka Adriana Schvarzsteina a Cristiny Aguirre.