Po tři dny se v příštím týdnu v podzemí Veletržního paláce Národní galerie představí více než 25 pečlivě vybraných projektů. Kdo přijede? Diváci se mohou těšit například na audiovizuální vystoupení v podání Actresse - umělce, který se z malých klubů přesunul do prestižních The Barbican Centre a Tate Modern v Londýně, zná ho Sonar Festival nebo berlínský Berghain.

Zahraje také Amnesia Scanner, Fatima Al Qadiri & Transforma, Lee Gamble, Aïsha Devi & Emile Barret nebo Demdike Stare & Michael England.

Dva labely, dvoje výročí

Kulatá výročí si na festivalu připomenou hned dva vlivné britské labely - deset let oslaví Night Slugs, Downwards Records pak čtvrtstoletí. Oba labely jsou už ikonami. Zatímco Downwards Records patří k průkopníkům industriálního techna či post punku a během čtvrt století své existence vydavatelství formovalo dvě generace producentů, kultovní londýnští Night Slugs staví na pestré a barevné směsici žánrů od chicagského a detroitského housu, přes britský grime a hip-hop až po synth-pop, electro a trap.

Festival samozřejmě představí i domácí umělce – zahrají Citty & Aeldryn anebo Awali & Frances Sander, v obou případech s živými audiovizuálními sety.

Originální dramaturgie

Na Lunchmeat Festival nevyrážejí jen Pražané, podstatná část publika přijede ze zahraničí. Láká ji pestrost a vyváženost programu. První část každého večera je podle tvůrců akce věnována živým audiovizuálním vystoupením.

„Vybíráme originální a rozmanité koncertní projekty, které se díky prvotřídním světovým vizuálním umělcům mění ve vícesmyslové zážitky,“ popisuje ředitel a dramaturg Jakub Pešek. Později pak nastoupí DJ, kteří rozjedou správný klubový rave.