V pátek 3. března bude v MeetFactory rušno. Od půl osmé se zde představí všechny druhy umění, které můžete ve zdejším programu potkat. Tak třeba v divadelním sále Divadla MeetFactory bude uvedena inscenace SkyLab - divadelní performance inspirovaná R.U.R., Buddhou a Vesmírem.

Hra ve hře, kdy skupina 12 diváků zakusí interaktivitu zážitkového divadla. Ostatní diváci tvoří publikum. Start je jasný, cíl nejasný. Podstatou je HRÁT SI. Vést a nechat se vést. Během Veřejného domu proběhnou dvě představení – ve 20:00 a 22:00 hodin.

Hudebníci ze Švédska či Belgie

V hudebním sále vystoupí čtyři umělci zabývající se současnou experimentální elektronikou. Švédská DJ a producentka Toxe, která je hlavní postavou stockholmského labelu STAYCORE, belgická umělkyně SKY H1, jež debutovala v roce 2015 na berlínském labelu Creamcake. Jejímu EP Motion se dostalo velké odezvy a stalo se albem měsíce Mixmag. U jednoho z klíčových britských distributorů nezávislé hudby bylo toto EP zařazeno mezi nejlepší a nejvíce návykovou hudbu roku 2016.

Během večera vystoupí rovněž český hudebník dzurillah a další výrazný hudebník labelu STAYCORE Mechatok, který je často zmiňován v souvislosti s labelem Bala Club, založený mladou skupinou Uli K, Endgame a Kamixlo.

Výstava, na které se podílelo přes 20 umělců různých národností

Galerie MeetFactory a Galerie Kostka uvedou také skupinovou výstavu Universal Hospitality 2, na které se podílí přes dvacet umělců různých národností. Vernisáž proběhne 3. března nejprve ve Futuře, kde bude v 18:00 hodin zahájena performancí Dante Buua The Winner Takes It All / Vítěz bere vše, následně se vernisáž přesune do MeetFactory, kde ve 20:30 hodin svou performanci Universal Anthem / Univerzální Hymna uvede Ference Gróf.

Galerii Kostka v rámci projektu Universal Hospitality 2 obsadí autorská výstava Szabolcs KissPál From Fake Mountains to Faith zachycující svět, kde nacionalismus a šovinistické diskurzy nejsou už tabu.

 

Podívejte se na webové stránky: www.meetfactory.cz