Ateliér Art Fest se zrodil z myšlenky, že umění nezná hranic a je mu vlastní svoboda. Proto poskytuje svobodný prostor, v němž se mohou střetnout umělci, jejich publikum, ale také ti, kteří se uměním zabývají v rovině teoretické - ať již coby učitelé a lektoři nebo třeba z hlediska obchodního.

Organizátoři chtějí, aby na veřejnost mohl proniknout skutečně každý, nezávisle na tom, zda se jedná o profesionála či amatéra.

Začínají profesionálové i amatéři

Na letošním ročníku se představí malíři, fotografové, sochaři, ale třeba také skláři a umělci věnující se multimediální tvorbě. Pro mnohé z nich půjde o veřejnou premiéru.

Vystavující budou na festivalu přítomni především svými díly, můžete se s nimi však potkat i osobně. Každý z nich dostane příležitost k tomu, aby návštěvníkům představil své jedinečné umělecké vnímání a vlastní tvorbu si sám prezentoval.

Důležitá je i pestrost – a to jak stylová a žánrová, tak národností. Nejlepším vystavujícím bude udělena cena umělecké poroty.

Pestrý program nabídne i hudbu

Podobné projekty se velmi úspěšně etablovaly v zahraničí, pravidelně se umělecké veletrhy konají v západní Evropě, ale také i v USA.

V České republice se akce koná podruhé. Prvního ročníku se účastnilo 128 výtvarníků, letos je jich více než dvojnásobek.

A premiéru letos má i doprovodný program, ve kterém se představí například zpěvačky Lenka Dusilová anebo Emma Smetana, prezentovat se budou i galerie a nakladatelství.

Partnerem akce je hlavní město Praha.