Centrem festivalového dění bude už tradičně Palác Akropolis. Letos se zapojilo ale i přes padesát scén v klubech, divadlech, kavárnách, hospodách či galeriích. Podobně obsáhlý je také program, který bude zahrnovat přes pět stovek interpretů z celého světa.

Načeva a mladí hudebníci

Festival zahájí koncert české legendy, Moniky Načeva. Načeva je česká herečka, zpěvačka, šansoniérka a členka Divadla Sklep. Jedná se o jednu z nejslibnějších zpěvaček naší alternativní hudební scény.

Její hudební tvorba je výjimečná mimo jiné také tím, že často spolupracuje s řadou předních českých hudebníků a literátů, například s Jáchymem Topolem, Michalem Pavlíčkem a dalšími. V Akropoli vystoupí s kapelami Kalle a zpěvačkou Ille.

Kalle versus Ille

Kalle je táborská kapela, tvořená zpěvačkou Veronikou Buriánkovou a kytaristou Davidem Zemanem. Veronika a David stáli už za kapelou Veena, s kamarády také hrají v post metalovém seskupení Nod Nod. Skupina má na svém kontě nominace na hudební ceny Vinyla, Anděl a Apollo.

Zpěvačka a skladatelka Ille (Olga Königová) se narodila v Ústí nad Labem, už několik let žije v Praze. V roce 2005 se přidala k původně českolipské hudební skupině Obří broskev, se kterou natočila alba Potápěči a Sever. V roce 2013 vyšlo její první studiové album Holka ve tvý skříni.

Kromě českých alternativních hudebníků vystoupí během Žižkovské Noci celá řada zahraničních muzikantů, jako například Pris a Manon Meurt a DJ - po všech koncertech totiž večer v Akropoli probíhají DJ sety.