Program pro širokou veřejnost, kterým se základní umělecké školy chtějí představit, zahrnuje hudbu, tanec, divadlo či výstavy v podání malých umělců. Poskytuje ale také prostor pro setkání žáků, pedagogů, rodičů a všech, kteří mají zájem o umění a kultivaci nejmladší generace.

Koncert ke 100 letům České republiky

Pražská část programu zahrnuje například odpoledne se ZUŠ Open 2018 ke 100 letům České republiky v Anežském klášteře, které probíhá od 14:00 hodin, anebo třeba výtvarnou dílnu pod hlavičkou Národní galerie.

Celodenní program ve Valdštejnské zahradě

Vrcholem akce, do které se zapojí na dvacet pražských ZUŠek, je celodenní kulturní program ve Valdštejnské zahradě Senátu. Během odpoledne vystoupí v Sala terreně Vladštějnského paláce a na improvizovaných pódiích v prostředí zahrady ty nejúspěšnější hudební soubory, sbory, taneční i divadelní skupiny ze všech krajů ČR. Při této výjimečné příležitosti představí to nejlepší ze svého repertoáru. Nebudou chybět tvůrčí dílny pro děti i dospělé.

Patronkou je Magdalena Kožená

Program ve Valdštejnském paláci zakončí slavnostní večerní koncert. Toho se kromě řady významných hostů zúčastní i patronka projektu – operní pěvkyně Magdalena Kožená.

Nad akcí převzala záštitu primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová.