Srpen s sebou znovu přinese největší florbalový turnaj na světě Czech Floorball Open, který se letos koná už po čtyřiadvacáté. Turnaj s každým rokem roste a letos se turnaje zúčastní 273 týmů z 19 států, což je nový rekord turnaje. V mužské elitní kategorii se představí známí švédští velikáni, jakými jsou týmy Pixba či Falunu, ze země helvetského kříže přijede slavný Wiler-Ersigen nebo Köniz. Poprvé navíc dorazí i nově vzniklý finský tým Erä Viikingit anebo reprezentační výběry Slovenska a Polska.

Czech Floorball Open startuje 11. srpna 2016 a odehraje se během čtyř dní ve 20 pražských halách. Vrcholem turnaje bude finálový den – neděle 14. srpna – kdy se potkají nejlepší týmy všech šesti kategorii. Finálový program začíná v 9:00 hodin v hale Sparta Podvinný Mlýn, Kovanecká 23, Praha 9, kde na diváky čekají nezapomenutelné okamžiky špičkového florbalu.

Kromě florbalových zážitků, čeká účastníky i bohatý doprovodný kulturní a společenský program, který organizátoři připravili ve spolupráci s pražskými institucemi. Veškeré informace jsou k dispozici na webových stránkách turnaje www.czechopen.cz.

Czech Floorball Open probíhá ve spolupráci s Klubem FAIR PLAY Českého Olympijského výboru a podporuje sport v jeho pravé podobě. Čestný sportovní boj, umění přiznat prohru, vzdát hold soupeři. Podporujeme hru bez agresivity, podvádění a zesměšňování!

Praha je vyhlášena Hlavním evropským městem sportu 2016 a Hlavní město Praha podporuje Czech Floorball Open komplexní podporou. Ve spolupráci s agenturou Czech Tourism a s její podporou je Czech Floorball Open nejznámějším florbalovým turnajem na světě a každým rokem přitahuje více účastníků.

Czech Floorball Open 2016