„Rodinné festivaly jsou ideální cestou, jak oslovit rodiny s dětmi a přitáhnout jejich pozornost k fotbalu při výběru sportu. I proto se snažíme různé formy fotbalu přivést na netradiční místa,“ prozradil Dušan Svoboda, předseda Pražského fotbalového svazu, proč fotbal nesměl na Ratolest Festu chybět.

Ačkoliv náplavka není pro fotbal tradičním místem, nejpopulárnější český sport byl na břehu Vltavy nejvíce vidět. Návštěvníci si mohli vyzkoušet fotbalový kulečník, zahrát si v kleci jeden na jednoho, ale hlavní program probíhal ve fotbalové aréně.

Nechyběl tak oblíbený turnaj fotbalové mládeže pražských klubů pod hlavičkou projektu Neberte nám naši hru či speciální fotbalové tréninky pod vedením zkušených trenérů.

Své zkušenosti s fotbalem ukázali i herci či bývalí fotbalisté. „Hraji za REAL TOP Praha a ničím jiným než charitou se nezabýváme. Vždy je dobré se pohybovat a vydělat tím peníze pro potřebné,“ odhalil herec Leoš Noha i charitativní smysl exhibice, kdy vyzyvatel, Pražský fotbalový svaz, věnoval svému soupeři na charitativní účely částku 20 000 Kč.

Do exhibice se zapojili i moderátoři akce, Daniel Čech a Petr Vydra. Spolu s ostatními účastníky Ratolest Festu ukázali, že je fotbal baví.

Celá akce proběhla v rámci projektu Praha město fotbalu, který je realizován za podpory Magistrátu hlavního města Prahy v rámci titulu Praha – hlavní evropské město sportu. Na další fotbalový program se mohou těšit i návštěvníci Kašpárkohraní v polovině června.