„Smlouva s KPMG je z hlediska českého golfu i obecně sportu přelomová. Klára se zařazuje do exkluzivního týmu tří globálních hvězd, kterým vévodí Američan Phil Mickelson, trojnásobný vítěz Masters, a kde dále jsou bývalá světová jednička Stacy Lewis z USA a velký irský talent Paul Dunne, někdejší nejlepší amatér světa,“ řekl manažer Petr Žák.

Raiffeisenbank považuje partnerství s Klárou Spilkovou za součást své nové strategie, odpovídající pozici hlavní banky českého golfu. Skupina AXA chce podpořit nejen talentovanou sportovkyni, ale i rozvoj golfu jako takového. CzechTourism si vybral hráčku na podporu incomingového turismu, spjatého rovněž s golfem. V rámci partnerství s metropolí se Klára Spilková stala tváří kampaně Praha – Evropské hlavní město sportu 2016.

„Chtěla bych poděkovat všem novým i stávajícím partnerům za podporu, které si velmi vážím a která je pro mou golfovou kariéru nesmírně důležitá,“ řekla Klára Spilková.

Jedenadvacetiletá golfová profesionálka zahájila již svou šestou sezonu na Ladies European Tour, kde loni skončila s dosud nejlepším výsledkem, 21. místem ve finančním žebříčku Order of Merit. O prvním dubnovém víkendu obsadila 9. místo na turnaji LET Access Series ve Francii, což znovu posílilo její šance na srpnový start v Riu de Janeiru, kam se golf vrací coby olympijský sport po 112 letech. V olympijské kvalifikaci je česká golfistka nyní na 42. místě.

„Díky usilovné práci od začátku sezony se moje hra začíná pomalu blížit tam, kde bych chtěla být,“ řekla Klára Spilková, která během jarní přípravy odletěla do Manchesteru, kde strávila den s puttovacím guru Philem Kenyonem a mentálním koučem Leem Crombleholmem.

Další mezinárodní turnaje čekají Kláru Spilkovou v květnu v Maroku a pak letos už podruhé v Číně, dále bude česká golfistka hrát evropské kvalifikace na U.S. Women´s Open a další major, Evian Masters. Od 17. června se hráčka v rámci série Ladies European Tour zúčastní na Dýšině u Plzně turnaje Tipsport Golf Masters, jehož je oficiální tváří. 

„Cíle na tuto sezonu jsou jasné: uspět doma, hrát co nejvíc turnajů kategorie major, zúčastnit se olympijských her a na konci roku odjet do Spojených států na kvalifikační školu o LPGA a tam uhrát kartu na příští rok,“ řekla Klára Spilková. K úspěchu by jí měl pomoci také nový caddie Tom Foster, který dříve pracoval pro Rusku Marii Verčenovou.