Děti jsou rozděleny do kategorií podle velikosti kol, nikoliv podle věku. V 10 hodin startují děcka na odrážedlech a dále navazují kategorie kol 12“, 16“, 20“, 24“ a poslední sloučená 26“, 27,5“a 29“. U této sloučené kategorie smí startovat děti do 14 let. Starší kadeti a junioři startují společně s dospělými. Vyhlášení vítězů dětských kategorií proběhne ve 12 hodin.

Odpolední program je věnován čtyřem závodům kadetů, juniorů a dospělých. Závodí se na 40 minut a do jednotlivých závodů se nasazuje podle výkonnosti závodnic a závodníků. Proto je třeba věnovat vyplnění registračních údajů pozornost. První závod nejslabší kategorie startuje ve 13 hod (liga D) a ihned po dojetí následuje vyhlášení. Další pak navazují 14 hod (liga C), 15 hod (liga B) a nelepší se postaví na start v 16 hodin (liga A).

Závodní okruh měří 2,6 km a jeho náročnost se řídí rovněž výkonností. To znamená, že liga „D“ má na okruhu vynechány techničtější a náročnější pasáže. Ty se pak postupně přidávají a závodníci ligy „A“ už absolvují kompletní okruh. Trať je tedy nenáročná pro začátečníky a jezdivá a technická pro hobby a profesionály.

Park Višňovka, Praha 9, Pod Šancemi.
Registrace na místě probíhají od 9.00 hodin.
Více informací včetně registrace najdete na: www.bikeranch.cz/cup.