Návštěvníky čeká deset překážek, které prověří každého lezce v osmimetrové výšce. Instruktoři lanového centra si pro vás připravili hru, která prověří vaše síly, vytrvalost i kolektivního ducha. Na každé překážce bude zavěšen klíč, na který se budou lezci snažit dosáhnout a následně si ho zavěsit na svůj svazek klíčů. Majitel největšího množství klíčů bude mít největší šanci otevřít truhlu s pokladem pevnosti. Úkol nebude tak jednoduchý, bude potřeba si vybírat jen správné klíče!

Součástí odpoledne budou i projížďky na kánoích, při kterých se návštěvníkům otevře zcela odlišný pohled na Prahu – z koryta řeky. Lodě zapůjčují instruktoři vodáckých oddílů a táborů, kteří ochotně vysvětlí ovládání lodi, případně zájemce svezou.

Během odpoledne v Loděnici Vltava nemůže chybět opékání buřtů – vezměte si svoje, nebo si za drobný peníz zakupte buřty u nás a opečte si svačinu tak, jako správní vodáci.

Akce probíhá za podpory hlavního města Prahy v rámci Evropského města sportu 2016

Vstupné: 100 Kč/lezec
Více informací o akci naleznete na webových stránkách: www.vysokalana.cz.

Dům dětí a mládeže hl. m. Prahy je největším volnočasovým střediskem v Praze, jehož zřizovatelem je hlavní město Praha. V rámci Domu dětí a mládeže pracuje přes 500 zájmových kroužků a 6 otevřených klubů pro mládež. Další jeho činností je pořádání letních, zimních a příměstských táborů, akcí pro širokou veřejnost, soutěží, mezinárodních a vzdělávacích aktivit.