Sportovně-kulturní akce pro širokou veřejnost i významné hosty ze sportovní scény odstartuje 1. ledna ve 14.00 hodin. V areálu Výstaviště bude návštěvníkům k dispozici kluziště, kde si budou moci na ledové ploše užít hudební produkci, včetně živých koncertů revival kapely ABBA Stars nebo vystoupení zpěváka Marka Ztraceného.

Chybět nebudou ani sportovní exhibice, taneční vystoupení, workshopy, soutěže o ceny, ve kterých výherci získají například volné vstupenky do pražské ZOO, podpisy slavných sportovců a řadu dalších hodnotných cen. Na místě bude také výstava vysvědčení sportovních hvězd. Na své si přijdou i milovníci nového cirkusu, kterým své umění popírající zemskou přitažlivost předvedou akrobaté z Losers Cirque Company. Program vyvrcholí přímým přenosem novoročního ohňostroje z Vítkova a slavnostním přivítáním roku 2016.

Účast na slavnostní akci přislíbil prezident Asociace evropských měst sportu při Evropské unii (ACES Europe) Francesco Lupattelli, kterého do areálu doprovodí Jan Wolf, radní pro kulturu, památkovou péči, výstavnictví, cestovní ruch, sport a volný čas, a další zástupci Hlavního města Prahy.

Moderátorem sportovně-zábavného odpoledne bude olympijský šampión v desetiboji Roman Šebrle. Konec programu je naplánován na 19. hodinu.

Příloha: