Pořadatelská země měla podle pravidel Little League právo nasadit do turnaje dva domácí výběry. A tak se v Praze kromě vítězů národních kvalifikací Itálie, Holandska a domácího výběru Severních a Východních Čech startujícího pod názvem NorthEast turnaje zúčastnil i 14členný výběr pořadatelského regionu Prahy, Středních a Západních Čech pod názvem NorthWest.

V dresech NorthWest se až na dvě hráčky představila děvčata jen z pražských klubů. V základní skupině, ve které šlo v podstatě jen o nasazení týmů do semifinále, sice pražský výběr na úvod prohrál s italskou Lombardií, pak ale oba zbývající duely vyhrál a do semifinále byl nasazen jako vítěz skupiny. V souboji o finále vrátil Italkám porážku vysokým skóre 17:6 a v dramatickém finále proti holandským Brabant Bandits uhájil i přes mohutný závěrečný tlak soupeřek počáteční vedení a po výsledku 4:2 celou kvalifikaci vyhrál. Finále samotné mělo úžasnou diváckou kulisu, ze země Tulipánů dorazila tradičně početná skupina fanoušků, která se však marně snažila přehlušit fandění příznivců domácího týmu.

„Pražská děvčata jako vítězky kvalifikace regionu Evropa-Afrika budou reprezentovat tento region ve dnech 31. července – 6. srpna na světovém finále (World Series) v USA (Kirkland, stát Washington). Toho se kromě nich a 6 amerických regionálních vítězů zúčastní také šampionky regionů Kanada, Asia-Pacifik a Jižní Amerika. Pořadatelé všem hradí náklady na cestu do USA, ubytování a stravu během světového finále,“ přibližuje zákulisí soutěže Petr Pospěch z pořádajících Joudrs Praha, který je zároveň kaučem vítězného týmu NorthWest.

Informace z kvalifikace regionu Evropa-Afrika Junior League Softball a výsledky zápasů jsou k dispozici na oficiálních stránkách České softbalové asociace www.softball.cz nebo na facebookovské stránce turnaje www.facebook.com/LittleLeagueEurope.

A kdo bude Prahu na světovém finále reprezentovat?

Jméno příjmení klub
Giulia Anna Auricchio Joudrs
Lenka Bakusová Eagles/Most
Nikola Brdková Joudrs
Klára Čejková - Kolací Eagles
Michaela Čurillová Tempo/Kladno
Anna Dušková Tempo
Kristýna Gemelová Joudrs
Lucie     Jungová Joudrs
Magdaléna Kavanová SaBaT
Andrea Markvartová Eagles
Michaela Otáhalová Joudrs
Denisa Pineckerová Storms
Klára Pospěchová Joudrs
Anna Zoulová Joudrs

 

manažer: Petr Čermák (Eagles)
kaučové Petr Pospěch (Joudrs)
Renata Poláková (Joudrs)