„Bylo mi velkou ctí přivítat v Praze mladé fotbalisty, kteří k nám přijeli bojovat o titul Mistrů Evropy v malém fotbalu. Věřím, že turnaj bude mít skvělou úroveň a rád bych všechny Pražany pozval, aby se na jednotlivá utkání vypravili v co nejhojnějším počtu. Podobnou možnost mají totiž poprvé v historii, a je skvělé, že se zde turnaj koná v roce, kdy je Praha Evropským hlavním městem sportu,“ řekl Dolínek.

Mistrovství Evropy hráčů do 21 v malém fotbalu hostí celkem 8 zemí (Česká republika, Slovensko, Slovinsko, Bulharsko, Německo, Rumunsko, Itálie a Chorvatsko). Týmy se utkají ve dvou čtyřčlenných skupinách a první dva týmy poté postoupí do nedělních semifinále a případného finále. Mistrovství se koná v Areálu FK Slavoj Vyšehrad.  Český tým se v základní skupině A utká se Slovinskem, Maďarskem, Německem a Itálií.

Budu samozřejmě držet palce našemu týmu, ale možná ještě víc tomu, aby se turnaj zalíbil třeba malým dětem, které se přijdou podívat, a probudil v nich zájem o sport. Koneckonců malý fotbal má v Praze obrovskou tradici. Už přes čtyřicet let se zde hraje Hanspaulská liga, v jejíchž soutěžích nastupuje až 15 tisíc hráčů, což považuji za fantastické číslo,“ uzavřel Dolínek.