Memoriál Luboše Tomíčka se uskuteční 19. 9. 2016 od 19 hodin. Závod patří k nejvýznamnějším sportovním událostem v Praze. Od roku 2009 započal memoriál novou tradici a pravidelně se koná i jako součást „Oslav dne MČ Praha 6“ s bohatým doprovodným programem pro rodiny s dětmi.

Závod se uskuteční tradičním systémem - rozpis dvaceti jízd, kde se utká každý s každým. Prvních pět jezdců postoupí do finálové jízdy, která určí pořadí na prvním až pátém místě.

Do Prahy se pravidelně sjíždí plochodrážní legendy a ani letos nebude chybět výběr předních světových jezdců z různých států. Pozvání přijali vítěz z roku 2009 a 2011, několikanásobný mistr světa Dán Nicki Pedersen, největší světový závodník a dvojnásobný mistr světa Američan Greg Hancock nebo vítěz z roku 2014 a mistr Evropy, ruská plochodrážní hvězda Emil Sayfutdinov. Nebudou chybět v současnosti nejlepší čeští závodníci Josef Franc, Václav Milík, Eduard Krčmář nebo Zdeněk Holub.

Při závodě bude probíhat řada doprovodných programů, mezi kterými nebudou chybět hezká děvčata, spanilá jízdy motocyklů H&D, jízdy mladých závodníků na motocyklech 125ccm, ukázka netradičního sportovního odvětví a závěrečný ohňostroj. Diváci budou mít jedinečnou možnost navštívit do 17:30 i depo závodních strojů.

Stadion bude otevřen od 16:30 hodin.

Vstupenky jsou v prodeji na www.ticketportal.cz, nebo přímo na stadionu Markéta (U Vojtěšky 11, Praha 6). Vstupné v předprodeji pro dospělé je již od 150 Kč a pro děti do 15 let je vstup zdarma. Více informací najdete na webu www.speedway-prague.cz.