Proč sportovat?

Sport je jedinečným životním doplňkem a u někoho určitě i životním stylem a to nemyslím pouze vrcholové sportovce, znám spoustu hobby sportovců, kteří jsou zapálení mnohem více než někteří špičkoví sportovci, což je obdivuhodné. Sport naučí člověka vyhrávat, ale i přenést se přes nejednu porážku, což se hodí do života i mimo sport. Kdo se dá na sport, určitě najde spoustu kamarádů, vytvoří si další nové zajímavé životní cíle a pozná co je fair play. V neposlední řadě se jedná o aktivitu, která nám pomůže cítit se fit jak fyzicky tak psychicky a to je to nádherné. 

Co mi dala Praha jako sportovci?    

Měl jsem od malička možnost vyzkoušet mnoho sportů, které byly vždy dostupné od místa, kde bydlím, což je úžasné. Byl to například fotbal nebo plavání. Jeden z mých nejoblíbenějších sportů, u kterého jsem vydržel několik let, i při velice aktivním šermu, byl softball, na který také rád vzpomínám. Praha podporuje náš šermířský oddíl SC Praha, kde jsem od mého šermířského začátku až do současnosti, nyní je to neuvěřitelných 25let od mého prvního tréninku v našem klubu, který právě tenkrát vznikal. Nyní je v našem oddílu více než 150 členů a stále rosteme. Máme velice kvalifikované trenéry, kteří se profesionálně věnují všem věkovým kategoriím od mini žáků až po dospělé, včetně hobby šermířů, kteří začali třeba ve 40 ti letech. Se šermem se dá začít v jakémkoliv věku, což je také báječné. Není nic lepšího než si přijít šerm vyzkoušet, třeba k nám do Letňan a zašermovat si i se mnou nebo s jinými reprezentanty.

Kam jít v Praze za sportem?

Mám velkou výhodu, že v Praze, kde žiji od narození, je nepřeberné množství možností jak a kde sportovat. U nás ve Sportcentru Praha v Letňanech, kde sídlí i náš šermířský oddíl, je ideální místo pro sport i pro tělesnou „údržbu“. Sám rád zkouším i nové věci a vřele všem Sportcentrum Praha doporučuji, kromě šermu, badmintonu, florbalu a renomovaného centra rekondice jsem zkoušel i například antigravity yogu nebo Redcord cvičení, které absolvuji často jako kompenzační a posilovací cvičení. Osobně rád mimo šerm jezdím na kole, chodím po horách. Musím uznat, že mne to táhne z tělocvičny více do přírody než na další sportoviště. Myslím, že je to úplně normální kompenzace mnoha hodin strávených ve sportovních halách. Proto rád v Praze sednu na kolo a během pár minut jsem v lese, u vody, prostě v přírodě. A za to jsem hrozně rád, protože některé větší Evropské či světové metropole takovou možnost jak rychle uniknout do přírody nemají. Praha má pro mne prostě ideální velikost, rád tu žiji a sportuji.