Proč sportovat

Sportovat bych určitě doporučil každému. Profesionálně či mít sport jako koníček. Každý si ve sportu může vybrat, co chce. Česko je celkem velkou sportovní zemi a máme plno vynikajících sportovců a to v každém sporte. Sportem a pohybem pečujete o celé tělo. Pro mě bylo na sportu vždy nejlepší to, že získáte plno nových přátel a jste součástí kolektivu, či komunity. V týmových sportech se naučíte vycházet s lidmi a respektu jednoho k druhému. Můžete se rovněž spolehnout na to, že když se vám zrovna nedaří, někdo vám svými výkony pomůže. Každému bych doporučil některou fyzickou aktivitu. Ať již jen s přítelkyní běhat, nebo hrát fotbal či basketbal s kamarády. Když si zvolíte sport, který Vás baví, začnete ho postupně milovat. Sport děti obrací na dobrou stranu, což je asi tím zásadním.

Co mi dala Praha jako sportovci

V Praze jsem vyrostl. Takže všechno, co jsem se naučil, je kvůli možnostem ke sportování v Praze. Od malička jsem začal hrát hokej na Slavii, tam jsem se naučil skoro úplně všechno. Ale jako malý jsem dělal plno dalších sportů. Vždy jsme v mém okolí s bráchou a kamarády hráli různé sporty. K dalším sportům jsem se dostal díky škole a hodinám tělesné výchovy.

Kam jít v Praze za sportem

Praha se v poslední době sportovně hodně rozrostla. Kam se podíváte, tam se vybudoval nějaký sportovní areál, což je dobře. Každý si tak může vybrat sport a zahrát si jej kdekoli. Kolem řeky jsou krásné stezky ať už na kolo nebo kolečkové brusle. Jako odchovanec Slávie bych každému doporučil zkusit fotbal nebo hokej právě v tomto klubu. Hlavní však je dostat děti od počítačů znovu ven na hřiště. Nezáleží či profesionálně, důležité je sportovat.