Proč sportovat?

Sport je všeobecně prospěšný pro lidský organismus jak po fyzické, tak i po stránce psychické. Z hlediska fyzické stránky je velmi dobrým stavebním nástrojem při budování odolnosti a všestrannosti lidského těla a mnohdy je také využívám lidmi k vyčištění hlavy hlavně díky endorfinům, které se při fyzické námaze vyplavují a po výkonu navozují pocit štěstí a spokojenosti. Dalším kladem sportování je strava, která je s ním pevně spojena, a když se člověk začne o sport hlouběji zajímat, zjistí také, jak se správně stravovat, aby jeho tělo mělo vše, co potřebuje a bylo zdravější.

Co mi dala Praha jako sportovci?

Jako mladému dítěti zkoušejícímu různé sportovní odvětví mi nabídla mnoho příležitostí v jednom městě a nemusel jsem tak cestovat nikam jinam. Později když jsem se již orientoval čistě jen na atletiku, bylo fajn díky závodům navštěvovat i jiné stadiony po Praze, než pouze ten, na kterém jsem trénoval. V dospělých letech mi nabídla to nejcennější, a to můj současný klub TJ Dukla Praha, kde je vynikající zázemí pro profesionální sportovce, čímž se dá předejít i případným zraněním, které mne díky nedostatečné regeneraci dříve potkala.

Kam jít v Praze za sportem?

Osobně bych například pro malé děti a teenagery doporučoval nějaké větší kluby, které nabízejí různé nábory, hlavně kvůli lepšímu zázemí a odborným zkušenostem trenérů v oblasti vybraného sportu. Dospělí lidé se pak mohou věnovat sportu vlastní cestou například návštěvou různých parků v Praze, které jsou sportování nakloněny a také hojně využívány.