Týden sportu zdarma 2016

Je zvykem, že Pražanům dává hlavní město Praha na konci roku malý dárek. V minulých letech byl o sportoviště velký zájem, proto se nabídka opět rozšíří tak, aby si vybrali skutečně všichni. Týden sportu zdarma je vhodnou příležitostí, jak si vyzkoušet různé sporty a jak si třeba najít novou náplň volného času. Každý do nového roku hledá výzvy, nový sport by mohl být jedna z nich.

 

„Týden sportu zdarma je mezi obyvateli hlavního města velmi oblíbený a každoročně se jej účastní desetitisíce lidí. Provozovatelé sportovišť mají příležitost bez reklamy zpopularizovat své podniky, neboť se dá očekávat, že je Pražané nebudou chtít využívat pouze během vánočních svátků, ale během celého roku. Pro nás je celý projet završením roku 2016, kdy byla Praha Evropským hlavním městem sportu,“ uvedl náměstek primátorky Petr Dolínek.

 

V některých sportovištích je vzhledem k jejich omezené kapacitě vyžadována rezervace. Přístup zdarma se nevztahuje k celé jejich vánoční otevírací době, ale jen ve vybraných dnech a hodinách. Kompletní harmonogram včetně on-line rezervace bude k dispozici od 23. prosince na internetových stránkách www.prahasportovni.cz.