Gladiator Race je běžecký překážkový závod na vzdálenost 3 až 10 kilometrů v extrémním terénu, doplněný o spoustu přírodních a umělých překážek - například brodění se bahnem, skok do vody, šplh, přelézání bariér, nošení břemene a obsahuje také ohnivé nebo lanové překážky.

Na start se mohou postavit špičkoví sportovci i široká veřejnost, jednotlivci i mixy kategorií. Ochuzeni nejsou ani nejmenší gladiátoři - děti nebo celé rodiny mohou závodit v kategoriích FUN a FAMILY.

Pražský závod seriálu startuje v pátek 19. října nočním závodem na vzdálenost 3+ kilometrů s více než desítkou překážek. O víkendu proběhne hlavní závod na 7+ kilometrů s více než 25 překážkami.
V neděli je na programu také dětský závod, kde je připraveno sedm stanovišť, které z části kopírují tratě hlavního závodu.

Nová sportovní disciplína

Velmi zajímavým stanovištěm bude představení nové sportovní disciplíny Target sprint, která spojuje střelbu z pušky a běh na 400 metrů. Každý návštěvník si bude moci novou disciplínu vyzkoušet.

I další stanoviště slibují zajímavé sportovní disciplíny a zážitky – VŠTVS PALESTRA je připravuje ve spolupráci s Českou olympijskou nadací, rehabilitační klinikou Redpoint Clinic CZ, hlavním městem Prahou, nově otevřeným sportovním centrem zdravého pohybu VT GYM v Praze-Kbelích a dalšími partnery závodu.

Na každého, kdo zvládne všechny stanoviště, bude čekat malá památka na závod.