Tisíce zachráněných lidí

Účastí na akcích Během proti slepotě lze podpořit projekty charitativní organizace SVĚTLO PRO SVĚT. Vytrvalci, kteří poběží v Praze prostřednictvím Světla pro svět už 28. března na půlmaratonu a 3. května na maratonu, přispějí na péči o nevidomé a zrakově postižené v rozvojových zemích. Vloni se i díky běžcům podařilo vrátit zrak více než 6000 slepých lidí z Afriky.

Pospěšte, zájem je velký

„Nabízíme všem sportovcům, kteří se zúčastní  březnového Sportisimo ½Maratonu Praha a květnového Volkswagen Maratonu Praha, aby se u nás zaregistrovali a získali startovní číslo. Splní si tak nejen běžecký cíl, ale přispějí i na dobrou věc,“říká Čestmír Hrdinka, výkonný ředitel Světla pro svět. „Výtěžek z běhů nám umožňuje financovat operace očí v Africe. Díky podpoře sportovců tak vracíme zrak těm nejzranitelnějším a nejchudším lidem včetně dětí. Vloni jsme díky všem dárcům provedli 6701 operací.“

Jak pomoci

Každoročně poskytují organizátoři pražského maratonu a půlmaratonu (Prague International Marathon) možnost neziskovým organizacím zakoupit za zvýhodněné ceny část startovních čísel. Světlo pro svět je dále nabízí běžcům za stejnou částku, kterou by jinak zaplatili u organizátorů. Výtěžek putuje na charitativní projekty. V případě Světla pro svět na podporu očních klinik Kagbayi ve Rwandě  a Butajira a Zewayi v Etiopii.

Zájemci o registraci na jinak vyprodaný březnový Sportisimo ½Maraton Praha a květnový Volkswagen Maraton Praha se jednoduše přihlásí na webových stránkách Světlo pro svět, kde vyplní formulář pro rezervaci startovního čísla. Obratem e-mailem obdrží podrobné instrukce pro platbu. Cena za start je stejná jako u organizátorů.