Finále Mistrovství České republiky v boxu se po dlouhých čtyřiceti letech vrací do velkého sálu paláce Lucerna. Naposledy se zde konalo v roce 1979. V ringu se tenkrát objevila velká jména jako je Rostislav Osička, Zdeněk Tykva nebo současný prezident České boxerské asociace Svatopluk Žáček.

Amatéři i profesionálové

O pásy českých šampionů se 3. listopadu na historicky prvním společném mistrovství utkají ti nejlepší amatéři a profesionálové. Mezinárodní olympijský výbor totiž potvrdil, že na hrách v Tokiu v roce 2020 budou moci boxovat i profesionálové. To otevřelo možnost jejich startu i na českém šampionátu, který tak bude vlastně první oficiální konfrontací českého profesionálního a olympijského boxu.

V ringu budou k vidění největší jména českého profiboxu. Ondřej Pála, Dominik Musil, Pavel Šour a Tomáš Šálek. Své síly změří dle olympijských pravidel s nejlepšími amatéry.

„Je to vůbec poprvé, kdy si na domácím šampionátu můžou zaboxovat profíci s amatéry a porovnat síly mezi sebou a říct si, kdo je teď lepší. A hlavně v Lucerně, to je prostě pecka,“ okomentoval tuto akci náš nejúspěšnější boxer novodobé historie Rudolf Kraj.

Vyřazovací kola

V Lucerně se představí ale jen dva nejlepší v každé váze. Na finálový galavečer se musí probojovat na vyřazovacích zápasech. Ty se odehrají od 31. října do 2. listopadu v obchodním centru Arkády Pankrác, kde se fontána uprostřed nákupního centra promění v boxerský ring, ve kterém si to postupně rozdá na 200 boxerů a boxerek.

Chtěli jsme box ukázat široké veřejnosti. Proto na tři dny boxeři a boxerky obsadí obchodní centrum na Pankráci. Fanoušci tak budou mít šanci sledovat cestu budoucích českých šampiónů do legendární Lucerny celé tři dny, a to zcela zdarma,“ řekl Pavel Hynek, mezinárodní rozhodčí a organizátor akce.

Ten, kdo toto mistrovství vyhraje, bude opravdovým šampionem České republiky. Nenechte si tento historický večer ujít.