Triatlonový závod Ford Challenge Prague patří mezi špičkové závody celosvětové série Challenge Family. Tisíce nadšených fanoušků tak mohou sledovat toto prestižní sportovní utkání přímo v historickém centru našeho hlavního města.

„Ford Challenge Prague se rychle zařadil mezi nejprestižnější akce v rámci celé série jak zcela unikátním dějištěm v historickém centru města, tak i pravidelnou účastí více než třicítky profesionálních závodníků patřící do světové špičky,“ prohlásil ředitel závodu Tomáš Vrzák.

Jak se závodí v triatlonu?

Tento multifunkční a individuální sport zahrnuje celkem tři části - plavání, jízdu na kole a běh. Disciplíny je nutné absolvovat ve stanoveném pořadí v těsném sledu a to v délkách 1,9 km plavání – 90 km cyklistiky – 21,1 km běhu.

Závodníci a tratě

Pražský závod je skvělý v tom, že se zde mohou setkat amatéři s profesionály. K vidění pak bude domácí elitní špička i mezinárodní hvězdy.

Centrum závodu je umístěno na mostě Legií s cílem ve Vítězné ulici. Triatlonový víkend otevře v pátek na Střeleckém ostrově běžecký závod dětí a hlavní závod odstartuje v sobotu na stejném místě.

Expo veletrh

Součástí závodu bude veletrh Expo, na kterém můžete navštívit stánky partnerů závodu. Čekat na vás budou jízdní kola, regenerační a zábavní zóny a další různé prodejní stánky.

Určitě nezapomeňte navštívit tématický stánek My First Triathlon! Je to projekt pořádaný Českým svazem triatlonů, který usnadňuje začátečníkům a amatérským sportovcům vstup do světa triatlonu. Naučíte se, jak si vybrat svůj první závod, jak se na něj připravit a jak ho nejlépe zvládnout. 

Odměna od magistrátu

Akce se pořádá za finanční podpory Magistrátu hlavního města Prahy a u jeho stánku si budete moct vyzkoušet lehkou sportovní aktivitu. A možná si za to odnesete malý dáreček.