Podle historických pramenů pochází golf ze Skotska a první informace o něm jsou dokonce z 15. století. V minulosti byl považován za hru pouze pro vyšší společnost, ale v současné době získává širokou popularitu a počet hráčů po celém světě tak rychle stoupá.

Golf u nás

První golfové hřiště na našem území bylo vybudováno v roce 1904 v Karlových Varech. Samotná Praha se golfového klubu dočkala v roce 1926. Byl jím Golf Club Praha a své hřiště měl v Motole, kde se také v roce 1927 konal první turnaj. V čestném výboru klubu tehdy zasedli například Jan Masaryk a pražský primátor Karel Baxa.

Prague Golf Challenge

Golf patří mezi nejrychleji se rozvíjející sportovní odvětví u nás a každý rok přibývá jak spoustu nových nadšenců, které tato hra okouzlila, tak i diváků, kteří golf rádi sledují. Také vás tento sport baví? Pak si nenechte ujít příležitost sledovat, jak ho hrají světoví hráči! 9. května totiž v Praze startuje již 3. ročník turnaje Prague Golf Challenge, který je součástí druhé největší světové série European Challenge Tour. Zúčastní se ho 156 hráčů z celého světa.

Turnaj se započítává do světového žebříčku a do celkového pořadí tour, ze které nejlepší hráči postupují do European Tour. První tři kola se odehrají od 9. do 11. května. A poslední den turnaje - 12. května - se uskuteční samotné finále.

Prague City Golf

Prague Golf Challenge bude hostit 18. jamkové mistrovské hřiště na Zbraslavi, které je inspirované linksovými hřišti (klasické bez stromů – holá pláň) ve Skotsku a Irsku. Disponuje rozsáhlými tréninkovými plochami, jedním z největších driving range v Čechách, cvičnou 19. jamkou a největším puttovacím greenem v ČR.