Areál Cukrkandl, podle kterého je pojmenován i tento závod, obohacuje letní kulturní scénu v pražských Modřanech pod širým nebem, nabízí ale i široké sportovní vyžití. Provozuje nohejbalové a volejbalová hřiště, probíhají zde kurzy TRX kruhového tréninku, zaskáčete si na trampolíně nebo si vyzkoušíte speciální BMX dráhu. A také se tu pořádají závody v cyklokrosu.

MTB i cyklokros

Ten letošní je vhodný pro MTB neboli horská kola i cyklokrosové speciály. A víte vůbec, jak vypadají cyklokrosová kola a v čem jsou tak speciální? Podobají se kolům silničním. Jsou lehká, mají úzké ráfky a pláště a zahnutá řídítka.

Některé prvky však více připomínají horské kolo - profilované pláště pro zabránění smyku na kluzkém povrchu a brzdy upevněné na vidlicích rámu, které zabraňují hromadění bláta, jehož bývá na takových závodech více než dost.

Ještě zajímavější dráha

A taková dráha na cyklokrosových závodech je také pěkným oříškem. Spousta zatáček, kluzkých povrchů a bláta. V Modřanech bude tentokrát ještě zajímavější a prodloužená o několik technických prvků a výjezdů.

Startovat se bude v několika kategoriích: muži, ženy, junioři a děti. Vložené dětské závody začnou ve 12:00 hodin a hlavní závod se pojede ve 13:00 hodin.