Není třeba rezignovat na pohyb jen proto, že se nedostanete do svých oblíbených sportovních center. Cvičit, tančit a jakkoliv se hýbat lze i doma, a to dokonce pod vedením zkušeného tanečního lektora.

Online workshop

Přidejte se k dalším nadšencům a vyzkoušejte online pohybové workshopy s choreografem a tanečníkem Václavem Kunešem, spoluzakladatelem a uměleckým ředitelem souboru 420PEOPLE. Své lekce Václav Kuneš vysílá každý den v 10:30 hodin v českém jazyce a v 18:00 hodin také v angličtině na facebookovém profilu souboru 420PEOPLE. A pokud zrovna tento čas nestihnete, nevadí, můžete si pustit videa z předchozích dnů.

Půlhodinové cvičení kombinované s tanečními prvky procvičuje, a hlavně uvolňuje tělo ztuhlé nejen nuceným pobytem doma, ale třeba i obavami z nejisté budoucnosti.

420PEOPLE

Soubor současného tance 420PEOPLE, do jehož názvu si tvůrci vepsali českou telefonní předvolbu, sděluje svým příznivcům: „Jsme pozitivní, protože jen díky vám, divákům a vaší podpoře, fungujeme dál i online. Snažíme se být s vámi v každodenním kontaktu díky live workshopům, které vysíláme na našich sociálních sítích, protože zdravé tělo, pohyb a společné sdílení nám teď mohou pomoci to vše zvládnout. Bojujeme společně!“

Václav Kuneš

U nás se nejvíc tento umělecký ředitel a spoluzakladatel souboru 420PEOPLE zviditelnil jako porotce taneční show StarDance.

Pohybu se věnuje již od svého dětství. Po absolutoriu pražské Taneční konzervatoře byl angažován v nizozemském Nederlands Dans Theater. Spolupracoval s řadou světových choreografů a vystupoval na scénách v mnoha státech Evropy, v Jižní Americe, Asii a Austrálii.

Je autorem řady choreografií pro nizozemské Nederlands Dans Theater, Státní operu Bordeaux, New National Theatre Tokio a jeho vlastní choreografie jsou také na repertoáru řady světových tanečních souborů. Za dobu své profesní kariéry získal mnoho nominací a ocenění doma i v zahraničí.

Tanec a pohyb teď pomáhají udržet a nabít pozitivní energii. Tak se pojďte rozhýbat. Jste připraveni?

 

  • Pohybové lekce najdete zde