Turnaj D+D REAL Czech Masters, jenž má podporu hlavního města Prahy, se letos uskuteční už počtvrté. A startovní listina má mnoho silných jmen.

Turnaj letos poprvé ozdobí účast Martina Kaymera. Tento 32 letý německý golfista vyhrál US Open (2014) a PGA Championship (2010). Včetně těchto dvou major titulů má na kontě 11 triumfů na European Tour a 3 na PGA Tour. Týmový Ryder Cup vyhrál třikrát, v roce 2011 byl světovou jedničkou.

Přijedou i další hvězdy

Kromě Kaymera potvrdila svou účast i další bývalá světová jednička - Lee Westwood (vítěz 42 světových turnajů), opět dorazí Američan John Daly (dvojnásobný major vítěz). A vůbec poprvé bude na turnaji v Albatross Golf Resortu startovat Darren Clarke, vítěz The Open 2011, bývalá světová dvojka a loňský kapitán rydercupového týmu Evropy.

Nejméně 10 Čechů na startu

Do turnaje zasáhne minimálně 10 českých golfistů včetně dvou amatérů. Jednoho z nich nominuje Česká golfová federace. Nejúspěšnějším Čechem na D+D REAL Czech Masters je Filip Mrůzek, který dvakrát prošel cutem, loni obsadil 62. místo, což je zatím nejlepší český výsledek v historii European Tour.

Doprovodný program pro malé i velké

Pestrý bude letos i doprovodný program pro diváky. Úplnou novinkou je Food festival. V turnajové vesničce si vyberete z různých stylů kuchyní. Pro děti vyroste zóna atrakcí, skákacích hradů, soutěží. RAIFFEISENBANK dětská zóna bude v provozu v sobotu a v neděli v prostoru vlevo před vstupem do areálu.

Od pondělí do neděle

Samotný turnaj vypukne 31. sprna, od 28. srpna ale budou k vidění tréninky světových hráčů anebo exhibice na hladině Vltavy. Partnerem turnaje je hlavní město Praha, záštitu převzala primátorka paní Adriana Krnáčová.

 

Podívejte se na webové stránky: www.czechmasters.cz